Henning Petersen Art

Forsiden     Akvarel     Naturalisme     Tegning     Abstrakt    

Om mig.

Jeg har malet siden 2007. Jeg er mest optaget af det meget realistiske maleri og fascineres af kontraster og lys/skyggevirkninger. Jeg prøver at fange de stemninger der kan ligge i et realistisk stilleben motiv. Disse billeder laver jeg i olie.

Jeg er meget inspireret af klassisk maleri, for eksempel de nederlandske barokmaleres stilleben

Jeg eksperimenterer med det abstrakte maleri og stærke dynamiske farveholdninger og former.
Processen bestemmer, hvor billedet ender og ofte er det langtfra den oprindelige idè.
De abstrakte billeder males fortrinsvis i akryl.

Herudover maler jeg akvareller, hvor jeg anvender en skitseagtig karakter og ofte anvender jeg blyant og blæk til billederne.

Når man maler opøver man et ”øje” for sine omgivelser hvor små detaljer, farver, lys og skygge, ses på en ny måde. Herfra kommer inspirationen. Lykkes det at fastholde en stemning eller et motiv, fornemmes en indre ro og en overbevisning om at kunne stå inde for resultatet.

Jeg er autodidakt, men har de senere år modtaget undervisning hos Leah Robb, Anne Louise Blicher på Tegneskole Thorvaldsen og aktuelt modtager jeg undervisning hos maleren, Daniel Goldenberg.

Jeg maler jævnligt i en lille gruppe, der har hjemme på Ballerup Museum i Pederstrup. Her koncentrerer vi os overvejende om lokale motiver.


Jeg har haft ophængninger på flere plejehjem, på Jægersprisskolerne, medborgerhuset i København NV og på Ballerup Museum i Pederstrup.
I januar/februar 2018 har jeg udstillet i medborgerhuset i Skovlunde arrangeret af Ballerup Kunstforening.

Maj-august 2018 udstilling i ATP/Udbetaling Danmark. Jeg har bidraget til Ballerup Museums bog om krydderurter 2018, med en række akvareller.

Mvh
Henning Petersen